Baia Mare: S-au aprobat banii pentru lapte, corn şi miere

Baia Mare: S-au aprobat banii pentru lapte, corn şi miere

Consiliul Judeţean Maramureş a stabilit sumele finale pentru consumul de lapte, produse de panificaţie şi mere în şcoli. La nivel de judeţ, a fost aprobată suma de 8.418 mii lei. Municipiul Sighetu Marmaţiei are 3966 de elevi şi preşcolari iar suma alocată acestor cheltuieli descentralizate este de 644 mii lei.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 8.418 mii lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului pe anul 2012. Această sumă este aferentă finanţării drepturilor privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie, miere de albine precum şi finanţarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete. Proiectul a fost supus la vot, cu un singur amendament. "S-a sesizat în Comisia Economică o discrepanţă mare între numărul de copii de anul trecut de la Poienile de sub Munte şi anul acesta. Azi dimineaţă am verificat la Inspectoratul Şcolar cifra comunicată şi este greşită cea din tabel. Nu sunt 1052 ci 1779. În aceste condiţii, suma alocată trebuie să crească de la 171 mii lei la 290 mii lei iar suma totaă de la 8299 la 8418", a precizat secretarul judeţului Maramureş, Dumitru Dumuţa.

În situaţiile în care produsele lactate şi de panificaţie, mierea de albine, precum şi fructele se contractează de către consiliile locale, consiliul judeţean va repartiza sume cu această destinaţie unităţilor administrativ-teritoriale. Repartizarea pe primării s-a realizat în funcţie de numărul de elevi în plată şi de preţurile contractate de către unităţile administrativ-teritoriale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.