Sighet: Sighetenii au început pregătirile pentru Sarbătoarea Luminaţiei

Sighet: Sighetenii au început pregătirile pentru Sarbătoarea Luminaţiei

  În fiecare an, de 1 noiembrie sau în duminica cea mai apropiată de această dată, maramureşenii îşi cinstesc morţii, mergând la cimitir să ducă flori şi să se roage la mormintele celor dragi. Pregătirile pentru Ziua Morţilor  au inceput si anul acesta mai devreme. Sighetenii au profitat ca nu ploua  si au trecut la curatatul mormintelor, aducand cu ei unelte de gradinarit.

Cimitirul a fost plin astazi de oamenii care au curăţat locurile unde sunt înmormântaţi cei dragi. Credinciosii spun ca este de datoria lor, ca cel putin o data pe an sa isi aduca aminte de cei care nu mai sunt printre noi De acest eveniment profita si comerciantii sigheteni care au pregatit din timp candele, jerbe din flori uscate si ghivece cu crizanteme, toate la un prêt cat mai accesibil.
Sărbătoarea Luminaţiei adună în cimitire mii de oameni in fiecare an, persoane care se reculeg la mormintele celor dragi. Credinciosii spun ca Ziua Mortilor este o zi trista si nostalgica, dar totodata este si o ocazie de bucurie, de reintalnire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.