SIGHET: Recenzorii sunt instruiţi asupra modalităţii de completare a formularelor şi centralizării datelor

SIGHET: Recenzorii sunt instruiţi asupra modalităţii de completare a formularelor şi centralizării datelor

    In sala de spectacole a Scolii de Muzica s-a desfasurat astazi o noua sesiune de instruire a recenzorilor care vor lucra pentru Recensamântul Persoanelor si al Locuintelor. Directorul adjunct al Directiei Judetene de Statistica, Maria Sabau, a declarat ca participarea a fost una foarte buna, in sala fiind prezente aproximativ 190 de persoane care au fost informate despre cum trebuie sa centralizeze datele obtinute in teren in urma completarii formularelor.
    Procesul de instruire al recenzorilor s-a desfasurat pe o perioada de doua zile. Ieri a avut loc informarea asupra modului de inregistrare a formularelor din teren, iar astazi oamenilor li s-a explicat cum trebuie facuta procesarea datelor obtinute in teren.
  Intrebata la ce ne vor ajuta aceste informatii, Maria Sabau a declarat ca nu putem sa dezvoltam anumite politici, fie ele agrare sau economice, fara a cunoaste foarte bine populatia si tendintele ei pe regiuni.
 Viitorii recenzori spun insa ca nu vor avea deloc o misiune usoara. Intrebarile sunt multe si incalcite, iar remuneratia nu se ridica la nivelul eforturilor depuse de acestia.
 La finalul cursului de pregătire, toţi cei înscrişi pe liste vor da un test pentru a verifica dacă ştiu să completeze corect formularele de bază pentru recensământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.