SIGHET: Primarul Ovidiu Nemeş dă start proiectelor pe care le-a promis în campania electorală, proiecte care vor schimba faţa oraşului

SIGHET: Primarul Ovidiu Nemeş dă start proiectelor pe care le-a promis în campania electorală, proiecte care vor schimba faţa oraşului

Sighetul de mâine va avea o nouă imagine, asta susţine primarul Ovidiu Nemeş care a dat azi startul proiectelor promise în campania electorală.

Acestea  vor schimba faţa oraşului din punct de vedere urbanistic. Proiectele ambiţioase prevăd reamenajarea zonei verzi din Centrul Civic al oraşului, realizarea unui sens giratoriu în faţa Grupului de Pompieri şi transformarea Centrului Vechi în zonă de promenadă.

Edilul local a ieşit astăzi pe teren pentru a vedea cum au debutat lucrările şi ne-a vorbit cu entuziasm despre schimbările care se vor produce în municipiu în cei patru ani de mandat. Lucrările demarate azi vor da un aspect modern şi îngrijit oraşului prin reamenajarea scuarului din zona centrului civic. În acest spaţiu urmează a fi mutat Monumentul Ostaşului Român amplasat momentan în faţa complexului. Pentru a fi posibil acest demers Primăria Sighet a solicitat un aviz de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, pe care l-a primit în cursul zilei de vineri.

În zona din faţa complexului (în faţă la sediul ISU) va fi construit un sens giratoriu, menit să fluidizeze traficul pe toate sensurile de mers. Construirea acestui sens giratoriu va fi o adevărată provocare, spune primarul Ovidiu Nemeş "pentru că vom încerca să facem cel mai aspectuos sens giratoriu care s-a făcut până acuma în oraş. Realizarea acestui sens va reuşi fluidizarea traficului, vom putea astfel dezafecta din zonă toate semafoarele care funcţionează acuma şi sperăm că nu se vor mai crea blocaje în trafic nici dimineaţa când merge lumea la serviciu, nici dupămasa când traficul este  mai intens ”.

Proiectul cuprinde şi reamenajarea zonei verzi dinspre Centrul Civic, pe ambele sensuri de mers până la sensul giratoriu din zona Big. Totul va primi o nouă înfăţişare, cu un aspect mai proaspăt, vor fi amplasate lampadare pietonale şi vor fi reabilitate trotuarele.

Lucrări de mare amploare va suferi şi Centrul Vechi. Dacă va primi girul sighetenilor care vor fi chemaţi la o consultare publică, primarul Ovidiu Nemeş va da start lucrărilor de reabilitare a zonei centrale, pe care o vede în viitor ca o zonă de promenadă. În acest sens s-a depus o documentaţie pentru a primi aprobare pentru mutarea Obeliscului ridicat în 1945 în cinstea armatei sovietice din Parcul Central în cimitirul ucrainan .

Încurajat de reacţiile pozitive ale sighetenilor care locuiesc în zona cartierului Independenţei şi Zimbrului, unde lucrarile de reabilitare a bulevardului, asfaltarea trotuarelor, reabilitarea iluminatului public au schimbat imaginea zonei, neglijată de ani buni, primarul Ovidiu Nemeş speră că va primi girul sighetenilor şi asupra lucrărilor din Centrul Civic şi Centrul Vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.