SIGHET: Arhitecţi, artişti plastici, studenţi şi oameni de cultură invitaţi să creeze un simbol reprezentativ pentru a marca intrarea în municipiul Sighet

SIGHET: Arhitecţi, artişti plastici, studenţi şi oameni de cultură invitaţi să creeze un simbol reprezentativ pentru a marca intrarea în municipiul Sighet

Pentru a crea un nou simbol care să marcheze intrarea in municipiu, Primăria Sighetu Marmaţiei lansează o provocare pentru arhitecţi, artişti plastici, oameni de cultură şi studenţi. Ei sunt invitaţi să participe la concursul „ANSAMBLU MARCARE INTRARE MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAŢIEI”.

Acest concurs de idei este deschis tuturor creatorilor de artă ce au legătură cu Maramureşul istoric. Toate proiectele vor face obiectul unei expoziţii, la finele căreia proiectele necâştigătoare se vor restitui, la cerere.

Participanţii la concurs pot fi persoane fizice, individuale sau în echipe de lucru pluridisciplinare. Nu pot participa la concurs persoanele care fac parte din juriu. Juriul concursului este alcătuit din 5 membri, specialişti în domeniu, membri ai Consiliului local.
Se vor acorda 3 premii in valoare de 1.000 euro pentru locul 1, 500 euro pentru locul 2 respectiv 250 euro pentru locul 3.
Intenţia organizatorilor concursului este de a obţine răspunsuri cu privire la crearea unui simbol reprezentativ pentru municipiul Sighetu Marmaţiei, formarea unui ansamblu care să marcheze cele 3 intrări în municipiu.

Ansamblul va fi alcătuit dintr-un simbol al municipiului Sighetu Marmaţiei, un punct informaţional – care să ofere date despre istoria municipiului, principalele obiective de vizitat, posibilităţi de cazare cu ajutorul unor panouri de afişaj şi o zonă de parcare cu mobilier urban.
Juriul va urmări în special tehnica de conturare a unui simbol, într-o imagine de impact care să personalizeze municipiul Sighetu Marmaţiei, uşor de reţinut, propunerea realistă de realizare a ansamblului cât şi calitatea ambientală a ansamblului precum şi rezolvarea circulaţiei fără conflict.

Proiectele premiate devin proprietatea organizatorilor care au dreptul de a folosi integral sau parţial acestea, cu menţionarea autorilor. Toate proiectele vor face obiectul unei expoziţii, la finele căreia proiectele necâştigătoare se vor restitui, la cerere. Câştigătorul are dreptul de a acorda consultanţă de specialitate prin grija beneficiarului, în următoarea fază a proiectului. Data limită  de primire a proiectelor este 17 septembrie ora 16,00, la sediul Primăriei Sighet. Toate proiectele vor face obiectul unei expoziţii, la finele căreia proiectele necâştigătoare se vor restitui, la cerere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.