SIGHET: Poliţişti din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au fost angrenaţi astăzi într-o activitate de prevenire a infracţiunilor de vot ilegal

SIGHET: Poliţişti din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au fost angrenaţi astăzi într-o activitate de prevenire a infracţiunilor de vot ilegal

 “Votează legal – Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!”. Implicaţi în această campanie, angajaţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei  desfăşoară acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire organizarea şi desfăşurarea referendumului. Campania  se desfăşoară în perioada  16 – 29 iulie si se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot.  Mesajul acestei campanii se regăseşte pe afişele postate deja la sediile unităţilor MAI din judeţ si la sediile altor instituţii publice care s-au alăturat acestui demers.
Poliţişti din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au fost angrenaţi astăzi într-o activitate de prevenire a infracţiunilor de vot ilegal multiplu Aproximativ 150 de pliante informative şi afişe au fost împărţite astăzi de poliţiştii de frontieră, în Punctul de trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei încercând să transmită, astfel, un mesaj clar cetăţenilor care se pregătesc să meargă la urne în data de 29 iulie. 
La nivel judeţean, toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor participă activ la acţiunile preventive, scopul fiind preîntâmpinarea oricăror acte antisociale de periclitare a siguranţei cetăţeanului şi procesului legal de desfăşurare a referendumului din data de 29 iulie.Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata referendumului reprezintă o prioritate a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Astfel, se deruleaza campania „Voteaza Legal”. Scopul campaniei vizează asigurarea unei informări corecte şi echidistante a mass-media şi a cetăţenilor în perioada premergătoare şi pe timpul desfăşurării referendumului cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.