SIGHET: Peste 400 de pacienţi s-au prezentat în ultimele trei zile la Spitalul Municipal Sighet, majoritatea fiind cazuri datorate căzăturilor pe gheaţă

SIGHET: Peste 400 de pacienţi s-au prezentat în ultimele trei zile la Spitalul Municipal Sighet, majoritatea fiind cazuri datorate căzăturilor pe gheaţă

Circulaţi cu maximă prudenţă. Un mesaj care se adresează atât şoferilor cât şi pietonilor. Gheţuşul de afară le-a venit de hac multor sigheteni care au ajuns  la sectia de primiri urgenţe cu fracturi multiple. Peste 400 de pacienţi s-au prezentat în ultimele trei zile la Spitalul Municipal Sighet, majoritatea fiind cazuri datorate căzăturilor pe gheaţă.
Tineri, bătrâni,  toţi au căzut victime poleiului şi s-au prezentat la secţia de urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Sighet cu fracturi, luxaţii, contuzii datorate căzăturilor pe gheaţă.
S-a înregistrat un singur caz de hipotermie şi nu au fost semnalate cazuri de degerături.
În cazul în care la Unităţile primiri Urgenţe se prezintă persoane fără adăpost dar care nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, personalul medical trebuie să anunţe serviciile de ambulanţă care vor vor prelua şi transporta aceste persoane la adăposturile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale. Georgeta Delescu, şeful Servicilui Social Sighet ne-a declarat că nu s-a înregistrat până în momentul de faţă nicio solicitare de servicii speciale venite din partea vreunei persoane fără adăpost. “Au fost semnalate şi în anii trecuţi şi în acest an cazuri de persoane care nu şi-au plătiti facturile la gaz sau nu au lemne pentru încălzirea locuinţei, dar acestea sunt persoane care au o locuinţă, nu sunt persoane fără adăpost. Dacă, din nefericire ne-am confrunta cu un asemenea caz, primii sesizaţi ar fi cei de la Unitatea Primiri Urgenţe, Poliţia şi Serviciul Social, pentru a lua măsurile care se impun. Dacă este vorba de un copil, după ce i se face controlul medical, noi încercăm să îl trecem, dacă este în răspunderea noastră, la un Centru de Primire Urgenţe, dacă este vorba despre o mamă cu un copil, atunci încercăm trecerea lor la un Centru Maternal, iar dacă este vorba despre persoane adulte, vârstnici, atunci încercăm transferarea lor la un Centru de Recuperare dacă într-adevăr se constată că necesită îngrijiri medicale, dacă nu, apelăm la o asociaţie cu profil social ”. Georgeta Delescu a recunoscut că, din lipsă de fonduri Sighetul nu dispune deocamdată de un adăpost pe timp de noapte sau de o unitate medico socială în care persoanele fără adpost să poată fi primite în regim de urgenţă.
Comitetul judetean de iarna le recomanda locuitorilor din zona sa evite sederea indelungata afara si sa nu iasa din casa fara manusi, caciula, fular. O atentie deosebita trebuie acordata copiilor si persoanelor varstnice care pot prezenta probleme de sanatate in aceasta perioada, iar specialistii avertizeaza persoanele cu afectiuni cardio-respiratorii ca trebuie sa se fereasca de ger. Totodata, este recomandata evitarea consumului de bauturi alcoolice.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.