SIGHET: Pentru ce optează sighetenii: anvelope de iarnă noi sau second hand?

SIGHET: Pentru ce optează sighetenii: anvelope de iarnă noi sau second hand?

 Mai sunt cateva zile pana la 1 noiembrie, iar sighetenii au inceput goana dupa anvelopele de iarna. Potrivit legislatiei in vigoare,  soferii care nu isi echipeaza corespunzator masinile pentru sezonul de iarna, risca amenzi usturatoare de pana la  4.000 de lei.  Sunt obligatorii anvelopele inscriptionate cu M si S, iar specialistii recomanda achizitionarea anevelopelor noi  pentru evitarea problemelor ulterioare, asta,  in pofida pretului piperat al acestora.

 Este deja binecunoscut faptul ca asa-numitele anvelope „all season” care sunt vandute pe post de cauciucuri bune atat pentru vara, cat si pentru iarna, nu sunt acceptate, iar soferii care doresc sa scape de amenzile usturatoare au obligatia sa-si echipeze masina cu anvelope care au inscriptionate: fulgul de nea, creasta de munte sau literele M si S.
Marea dilema o constituie, insa, ce tip de anevelope sa achizitionam: anvelope second hand sau anvelope noi? In ciuda pretului foarte ridicat, specialistii recomanda fara ezitare anvelopele noi, deoarece calitatea acestora, net superioara celor second, nu poate fi contestat. In acest caz, beneficiarul poate sa le utilizeze cel putin 4 ierni(anotimpuri), iar garantia este pe o perioada de 2 ani. Singurul impediment in achizitionarea anvelopelor noi il constituie pretul piperat. In functie de calitate si diametru,preturile la anvelope pentru un autoturism pornesc de la 120 RON pentru un cauciuc, iar pentru achizitionarea, iar cei care achizitioneaza anvelope pentru camioane, trebuie sa scoata din buzunar intre 1500 si 3000 de lei.
Cei care dispun de un buget restrans pot opta pentru cauciucuri second hand, preturile in acest caz variaza in functie de importator, in cele mai fericite cazuri un sofer poate sa-si echipeze o masina cu anvelope second hand  la pretul de 300 lei. 
Neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si al celor de transport de persoane cu peste noua locuri,  atrage penalizari de 9 pana la 20 de puncte, sanctiuni intre 2.500 si 4.000 de lei si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii. In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.
Sighetenii s-au conformat si cei mai multi dintre ei au trecut pe la  service-uri zilele acestea pentru a-si schimba anvelopele. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.