SIghet: Murături, zacuscă, dulceţuri şi compoturi preparate "ca la mama acasă" scoase la vânzare pe tarabele din Piaţa Agroalimentară din Sighet

SIghet: Murături, zacuscă, dulceţuri şi compoturi preparate "ca la mama acasă" scoase la vânzare pe tarabele din Piaţa Agroalimentară din Sighet

Zacusca, dulceturi, muraturi, hrean sau bulion. Astfel de alimente-eco sunt vandute la preturi extrem de mici in Piata Agroalimentara din Sighet. Vanzarile slabe, dar si dorinta de a veni cu ceva nou i-au determinat pe comerciantii sigheteni sa scoata pe tarabe astfel de produse destinate femeilor ocupate, care stau mai mult la serviciu şi nu dispun de timpul necesar pentru a mai pune cate ceva pentru iarna.

Chiar dacă sunt şi zile când vânzările nu merg tocmai bine, comerciantii spun că sunt şi clienţi interesaţi de marfa lor. Produsele conservate sunt ambalate intr-un mod atractiv şi cu gust. Sunt foarte bune şi mai ales sunt naturale, nu au conservanţi ca în supermarketuri. Iar varza murata sau sfecla rosie se pot gusta de catre clienti. Cat despre preturi, acestea sunt foarte mici, comparativ cu munca depusa, spun producatorii.
 
Pe langa comerciantii de zi cu zi, in piata am intalnit si gospodine pe care pensiile extrem de mici le-au determinat să-şi vândă proviziile pentru iarnă. După ce au trudit toată vara pentru a-şi aproviziona cămara cu toate cele necesare pentru sezonul rece, pensionarele se văd acum nevoite să renunţe la o parte din agoniseală pentru a mai face un ban. Acestea vand  murături, bulion, hrean, compot şi zacuscă, toate fiind preparate „ca la mama acasă".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.