A început campania de verificare a porcinelor din Maramureş pentru a putea fi dat startul la vânzarea acestor exemplare în târgurile din judeţ

A început campania de verificare a porcinelor din Maramureş pentru a putea fi dat startul la vânzarea acestor exemplare în târgurile din judeţ

 Directia Sanitar Veterinara Maramures a demarat Incepand din 1 noiembrie  o actiune de recoltarea de probe de sânge de la mai ulte exemplare de porci din judetul nostru. Dacă rezultatele vor fi toate favorabile, Maramuresul ar putea da startul la vânzarea în târguri, a informat reprezentantul DSV Vasile Pop, la întâlnirea cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale, desfășurată la Prefectură. 

Pentru a debloca comertul cu porc viu, la initiativa Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, DSVSA Maramures a demarat o campanie de testare a porcilor in judetul nostru. Sunt vizate indeosebi  zonele de frontiera, localitatile din jurul targurilor, atat a celor autorizate cat si a celor neautorizate, dar si din jurul fermelor comerciale, iar testele sunt pentru identificarea eventualelor cazuri de pesta porcina clasica.
Pana in prezent nu au fost gasite cazuri de animale care sa rnu treaca cu bine de aceste teste, insa reprezentantii DSVSA dau asigurari ca in cazul in care vor fi identificate animale bolnave, se va respecta protocolul prevazut in astfel de situatii, respectiv va fi ucis animalul si vor fi testate toate animalele din acea gospodarie. Crescatorii de porci din zona Maramuresului istoric sunt de parere ca aceste teste sunt utile insa deoarece felul in care cresc ei porcii este unul cat se poate de natural, sunt convinsi ca animalele din propriile gospodarii sunt perfect sanatoase. 
Directorul DSVSA Maramures a specificat de asemenea ca testele vor fi recoltate de la un esantion de porcine, fara a intra in toate curtile maramuresenilor si este o actiune care va ajuta stabilirea starii de sanatate a suinelor din judetul nostru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.