SIGHET: Micuţii sigheteni au transformat drumul de acces de la Muzeul Satului din oraş într-un adevărat derdeluş încărcat cu săniuţe

SIGHET: Micuţii sigheteni au transformat drumul de acces de la Muzeul Satului din oraş într-un adevărat derdeluş încărcat cu săniuţe

Copiii sigheteni au luat cu asalt Muzeul Satului din municipiu. De cand a cazut primul strat de zapada, ulitele muzeului au prins viata. Cu mic cu mare si-au scos saniile de prin beciuri si garaje si au transformat drumul de acces in muzeu intr-un derdelus pe cinste.
Ninsoarea din ultimele zile ne-a făcut pe toti să ne simtim din nou copii. Cei care se bucura insa cel mai mult de fulgii de nea, de cum e să alergi printre troiene de zăpadă, fără grija frigului, sunt cei mici. In municipiul nostru micutii au luat cu asalt ulitele Muzeului Satului care parca acum reda si mai mult imaginea satului maramuresan de alta data, cand coconii impanzeau ulitele razand şi chicotind prin nameti.
Azi, pe partia improvizata de la muzeu am intalnit si grupuri organizate de la o gradinita din municipiu. Micutii imbracati gros si sub stricta supraveghere a educatoarelor, dar si a parintilor, s-au distrat de minune, bucurandu-se de aerul curat si partia bine batatorita de cei care locuiesc in zona.
E greu sa descri în cuvinte bucuria ce se putea vedea în ochişorii lor inocenţi, energia ce o degajau şi frumuseţea peisajului. Săniuţele zburau într-o veselie generală iar atmosfera aceea de basm ce se forma sub ochii celor prezenti ne-a înveselit ziua tuturor. Plini de zăpadă, uzi, cu mainile îngheţate dar îmbujoraţi şi zambind, copiii Sighetului săreau unul după altul, săniuţă după saniuţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.