SIGHET: "Maramureşul – emblemă a solidarităţii" – un proiect realizat de Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighet

SIGHET: "Maramureşul – emblemă a solidarităţii" – un proiect realizat de Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighet

 La Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighet s-a desfasurat astazi a doua editie a proiectului ” Maramuresul-Emblema a solidaritatii”. Costumati in  portul traditional al comunitatilor de romani, ucrainieni, maghiari si rromi, elevii au demonstrat ca toate etniile pot convietui in armonie, iar arta culinară, portul si traditiile specifice unei etnii sunt elemente definitorii pentru un popor. 

Sub deviza „Maramuresul-Emblema a solidaritatii” elevii Grupului Scolar pentru industrie Mica si Servici au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod inedit, avandu-i alaturi pe colegii lor maghiari, ucraineni si rromi.  
Participantii au putut asista la lectii de istorie pe tema Unirii din 1918, dar au putut admira si frumusetea costumelor populare a celor patru grupuri etnice participante la festival. Concursul de arta culinara, in care s-a lansat tutor celor prezenti invitatia de a degusta preparatele  tradiţionale ale românilor, maghiarilor, ucrainenilor şi rromilor, a fost pe gustul tuturor.
 Noutatea editiei din acest an au reprezentat-o desenele pe asfalt realizate in curtea scolii de un grup de elevi de clasa a XI-a. 
A doua editie a  Festivalului Interetnic ” Maramuresul-Emblema a solidaritatii” s-a bucurat de colaborarea Liceului Teoretic Eugen Pora  din Cluj Napoca. Au raspuns invitatiei si elevi  de la Grupul Scolar Forestier Sighet,  de la Scoala cu clasele I-VIII  Mircea Vulcănescu – Bârsana  si de la  Scoala cu Clasele I-VIII Dr. Ilie Lazăr , Giuleşti. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.