SIGHET: Locatarii de pe strada Traian Bilţiu Dăncuş sunt revoltati ca municipalitatea a uitat de ei

SIGHET: Locatarii de pe strada Traian Bilţiu Dăncuş sunt revoltati  ca municipalitatea a uitat de ei

 In aceasta toamna strazile centrale din municipiu au intrat intr-un proces intens de reabilitare. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre strazile care  sunt mai laturalnice, pe care nu exista nici canalizare. Este vorba despre strada Traian Biltiu Dancus, strada pe care se afla Stadionul Municipal.  Locatarii sunt revoltati de faptul ca municipalitatea a uitat de ei. Iar in lipsa canalizarii, puturile improvizate  in fiecare ograda inunda curtile si gradinile oamenilor la fiecare ploaie mai abundenta. 

 Locatarii strazii sunt disperati ca apa menajera le iese in curti. Puturile construite de localnici in fiecare curte nu mai fac fata si la fiecare ploaie mai serioasa apa iese afara. Pentru ca nu-si permit sa bage saptamanal vidanjorul pentru a-si goli puturile, localnicii apeleaza la  pompe submersibile, insa, nici acestea nu sunt tocmai la indemna oricui.  Vecinii se plang ca nu pot lasa geamurile deschise pe timp de vara din cauza mirosului insuportabil. 
O parte dintre locatari au reusit sa se branseze la canalizarea venita de pe strada Mihai Eminescu pana langa Stadionul Municipal. Insa, de fiecare data cand ploua, canalul se infunda, iar surplusul de apa inunda beciurile oamenilor. 
Radu Micle, directorul de comunicare al SC Vital SA ne-a declarat ca dotarea cu infrastructura de  apa si canal revine primariei si municipalitatii. Singurul lucru pe care cetatenii pot sa il faca in aceasta situatie este sa depuna cereri la Primaria Sighet.  Asta in cazul in care strada Traian Biltu Dancus nu face parte din strazile care vor intra in proiectul de reabilitare si modernizare. 
Interlocutorul nostru ne-a declarat ca judetul Maramures va benefica de 120 milioane de euro pentru modernizarea conductelor de apa, Sighetului revenindu-i suma de 20 milioane de euro. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.