SIGHET: Lecţie de istorie de 1 Decembrie la Şcoala Nr. 2 din localitate

SIGHET: Lecţie de istorie de 1 Decembrie la Şcoala Nr. 2 din localitate

  O parte din elevii  Scolii cu clasle I-VIII Nr.2 Sighet au avut parte astazi de o lectie de istorie in adevaratul sens al cuvantului. Pentru a simti spiritul sarbatorii s-a organizat o excursie la Casa Memoriala „George Pop de Basesti”, cel care a fost presedintele Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. 

Organizatorii, Craciun Otilia si Vlasin Ioan s-au gandit ca cele mai reusite lectii de istorie sunt cele in aer liber realizate in mediul care are o incarcatura mare istorica, motiv pentru care au decis sa sarbatoreasca Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod original. Si unde puteau elevii cel mai bine sa guste isoria si sa inteleaga cu adevarat semnificatia ziei de 1 Decembrie daca nu  la Casa Memoriala „George Pop de Basesti”, cel care a fost presedintele Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, motiv pentru care 40 de elevi din clasele a V-a si a VI-a au organizat o excursie cu aceasta destinatie. 
Vlasin Ioan, profesor de istorie  ne-a declarat ca elevii vor depune flori la monumentul marelui tribun si vor afla mai multe despre personalitatea marelui patriot. Interlocutorul nostru sutine ca experienta pe care o are de dascal i-a demonstrat ca cele mai reusite lectii sunt cele care imbina armonios procesul instructiv educativ cu distractia, motiv pentru care astfel de iesiri sunt organizate in mod frecvent. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.