SIGHET: Aproximativ 250 de persoane au participat la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie

SIGHET: Aproximativ 250 de persoane au participat la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie
Ziua Nationala a Romaniei a fost sărbătorită şi la Sighet, chiar daca ceva mai saracacios anul acesta. Dis de dimineaţă, oficialităţile s-au adunat la Sala George Enescu, dupa care incepand cu ora 11:30 au avut loc simultan depuneri de coroane  la Bustul lui Ioan Mihaly de Apsa, Monumentul eroilor cazuti pentru reintregirea neamului si la Cimitirul Martirilor Neamului. Directorii de instituţii, aleşi locali, lideri politici, ofiţeri, militari, veterani de război, cadre militare în rezervă sau simpli cetateni au avut ocazia astazi sa spuna ce inseamna pentru fiecare ziua de 1 Decembrie.

Aproximativ 250 de persoane au participat la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie. Startul sarbatorii s-a dat la ora 10 la Sala George Enescu dupa care oficialitatile, cadrele militare, dar si sighetenii care au vrut sa particile la momentul solemn au insotit delegatiile in cele trei locatii unde astazi s-au depus simultan coroane de flori, respective bustul Academicianului Ioan Mihaly de Apsa, Monumentul eroilor cazuti pentru reintregirea neamului si Cimitirul Martirilor Neamului. Ceremoniile au debutat printr-o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti.
Vremea frumoasă i-a scos din case pe sigheteni care au venit într-un număr mare să asiste la spectacolul din centrul orasului oferit de catre Ansamblul ,, Titiana” al Scolii de Arta Gheorghe Chivu si Ansamblul Mugurelul al Clubului Copiilor.  Cu aceasta ocazie sighetenii, dar si autoritatille locale au avut ocazia sa isi exprime sentimentele pe care le are fiecare cu ocazia zilei nationale a Romaniei.

Chiar daca in acest an a lipsit traditionala fasole cu ciolan, sighetenii s-au veselit dandu-si mana si dansand ,,Hora Unirii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.