SIGHET: Judecătoria Sighetu Marmaţiei cercetează 4 ucraineni care au adus in tara anul trecut tigari de contrabanda in valoare de peste 2 miliarde de lei vechi

SIGHET: Judecătoria Sighetu Marmaţiei cercetează 4 ucraineni care au adus in tara anul trecut  tigari de contrabanda in valoare de peste 2 miliarde de lei vechi

  Procuroriii Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei cerceteaza 4 ucraineni care anul trecut au adus in tara tigari de contrabanda in valoare de peste 2 miliarde de lei vechi. Misiunea politistilor de frontiera in capturarea inculpatilor nu a fost deloc usoara, acestia fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare.

 Doua dosare au fost inaintate justitiei de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei. Ambele fac referire la acte de contrabanda si vizeaza cetateni ucraineni care au adus in Maramures zeci de mii de pachete de tigari fara acte de provenienta.
  Attila Viktorovyci, Viktor Viktorovyci i si Petro Ivanovyci Klantiuk au fost prinsi la inceputul lunii ianuarie, mai exact in data de 5, la ora 18.00, imediat dupa ce au traversat raul Tisa dinspre Ucraina. Autoritatile au descoperit ca grupul celor trei transporta 24.000 de pachete de tigari, impreuna cu alte persoane din tara vecina. Valoarea tutunului depasea 200.000 de lei.
Cel de-al patrulea inclulpat trimis in judecata se numeste Mihailo-Iuriovici Ciubika si este acuzat de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Procurorii sigheteni au aratat ca, impreuna cu alti patru cetateni ucraineni, acesta a intrat ilegal, acum trei luni, in Romania, in zona localitatii maramuresene Rona de Sus, si ca a ajutat la introducerea in tara a aproape 10.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost evaluat la 108.227 lei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.