SIGHET: Inspectorul şef al ISU Maramures Ioan Pop s-a declarat extrem de multumit în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei

SIGHET: Inspectorul şef al ISU Maramures Ioan Pop  s-a declarat extrem de multumit în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei

 Astazi, 11 ianuarie, Detasamentul de Pompieri din municipiul si Garda de Interventie Bogdan Voda au pregatit o sedinta de analiza a activitatii desfasurate pe parcursul anului 2011. La evenimentul gazduit la Palatul Cultural din Sighet au participat oficialitati politice, dar si reprezentanti de seama a celor doua institutii. 

Pentru prima dată de la înfiinţarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2011 au fost invitaţi să participe şi primarii din localităţile aflate în raioanele de intervenţie ale subunităţilor I.S.U. Maramureş. Edilii nu au scăpat însă de mustrări din partea şefului I.S.U., care le-a cerut acestora o mai mare implicare în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Edililor li s-a reproşat faptul că nu-şi respectă statutul de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi nu se implică în serviciile voluntare pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. In apararea lor primarii de la tara au declarat ca nu au bugetul administratiilor locale de la orase si in consecinta nu pot sa functioneze la fel.
Profitând de prezenţa primarilor din sală, reprezentanţii I.S.U. Maramureş au mai atras atenţia asupra unor probleme cu care se confruntă dar care nu ţin de competenţa lor în momentul în care sunt solicitaţi să intervină în situaţii de urgenţă, cum ar fi podurile care nu sunt marcate cu tonajul maxim admis. 
Cat priveste activitatea desfasurata la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei inspectorul şef al ISU Maramures Ioan Pop s-a declarat extrem de multumit.
Intrebat daca in anul 2012 cei care aspira la un post in cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta au sansa sa li se indeplineasca dorinta, Ioan  Pop le raspunde franc ca nu se fac angajari nici in 2012.
Intalnirea de astazi s-a incheiat intr-un spirit festiv,  seful ISU a cerut inca o data primariilor sa dea dovada de  mai multa implicare si înţelegere în momentul în care îşi vor împărţi bugetul, astfel încât să aloce fonduri şi pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.