Sighet: Grupuri de colindatori au vestiti rand pe rand apropierea marelui praznic al Nasterii Mantuitorului aseara la Sala George Enescu

Sighet: Grupuri de colindatori au vestiti rand pe rand apropierea marelui praznic al Nasterii Mantuitorului aseara la Sala George Enescu

”Primiti cu colindul?”Sighetenii prezenti aseara in Sala George Enescu la evenimentul ”Seara de romante, colinde si cantece romanesti”organizat de Consiliul local si Primaria Sighet, au raspuns afirmativ la aceasta intrebare.Grupuri de colindatori au urcat pe scena, vestind rand pe rand apropierea marelui praznic al Nasterii Mantuitorului. Accesul la eveniment s-a facut prin donarea unei carti, urmand ca la finalul specatcolului toate cartile adunate sa fie trimise la Biblioteca din Solotvino.Au raspuns invitatiei organizatorilor Ansamblul Mara, Ansamblul Mugurelul, Ansamblul Casa Iurca de Calinesti,Corul Buna Vestire al Bisericii Ortodoxe ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, Corul Morosenii al Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii, si Grupul Speranta, din Solotvino.
Dupa ce au reusit sa ridice in picioare peste 3000 de bucuresteni prin spetacolul sustinut de curand la Sala Palatului din capitala, micutii de la Ansamblul Mugurelul au adus bucurie si in sufletele sighetenilor prezenti la evenimentul de aseara. La fel si Morosenii, corul Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii. Adevarat simbol al Maramuresului, Ansamblul Mara, cel care a sarbatorit de curand implinirea a 43 de ani de existenta, a raspuns si el pozitiv invitatiei organizatorilor . Renumit pentru implicarea in promovarea si transmiterea traditiilor, Ansamblul Casa Iurca de Calinesti a incantat publicul sighetean cu colinde, joc si voie buna, dar au reusit sa transmita putin si din farmecul teatrului popular si al jocului cu masti.Colinda este si un mijloc de comunicare cu divinitatea, o adevarata carte spirituala, cum o numeste Pamfil Biltiu Dancus. Si cine putea transmite mai bine acest mesaj, seara pe-nserat, decat corul bisericesc ”Buna Vestire” al Bisericii Ortodoxe Sf Arhangheli Mihail si Gavriil, dirijat de Carmen Oprisanu. 
Invitatii speciali, Corul Speranta din Ucraina au reusit un moment emotionant, sensibil. Au fost primiti cu aplauze de publicul sighetean care a simtit emotia si caldura fratilor de peste Tisa. Evenimentul de la Sala George Enescu face parte din proiectul mai amplu Iarna Sigheteana. Organizatorii Consiliul Local si Primaria Sighet, alaturi de colaboratori, parteneri, sponsori au reusit realizarea acestei seri de romante, cantece romanesti si colinde, dar si strangerea de carti pentru biblioteca din Solotvino.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.