Sighet: Descinderi de amploare ale politistilor de frontiera in Sighet, Baia Mare, Sapanta si Piatra

Sighet: Descinderi  de amploare ale politistilor de frontiera in Sighet, Baia Mare, Sapanta si Piatra

65 de persoane au fost ridicate si duse la audieri in urma unor perchezitii demarate in aceasta dimineata la Punctele de Frontiera din localitatile Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Sapanta si Piatra.  fiind suspecte de implicarea in retelele de contrabanda cu tigari care actioneaza in Maramures.

Incepand cu ora 6:00 dimineata politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea Procuroriilor DIICOT Serviciul Teritorial Cluj,  au declansat o ampla actiune pentru destructurarea  unei grupari infractionale organizate axate pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. Gruparea infractionala, formata din peste 60 de persoane cetateni romani si ucraineni, unele dintre ele cunoscute cu antecedente penale, a fost monitorizata din luna martie. In aceasta peiroada, din martie si pana in prezent membrii gruparii au introdus in Romania peste frontiera verde insemnate cantitati de tigari de provenienta ucraineana In momentul de fata se desfasoara 35 de percehezitii in Sighet, Sapanta, Piatra, Baia Mare si zona Cearda De asemenea urmeaza a fi efectuate mai multe mandate de arestare, persoanele vizate urmand a fi audiate in scurt timp.

UPDATE: Se pare ca in aceasta actiune de contrabanda este implicat si un poltist de la Politia Locala Sighet. Oamenii Legii au descins in locuinta acestuia situata in zona Iapa, cartierul Valea Hotarului, unde au descoperit mai multe baxuri de tigari de provenienta ucraineana, fara documente legale. Politistul a devenit recalcitrant in momentul aparitiei reporterilor si s-a manifestat agresiv fata de un cameraman aflat la fata locului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.