Sighet: Ce (mai) citim?

Sighet: Ce (mai) citim?

Cercul de lectură de la Liceul Pedagogic Regele Ferdinand, „Lecturiada Sigheteană”, a debutat şi în acest an cu tema „Ce (mai) citim?”. Pentru al VI-lea an consecutiv, Lecturiada a revenit şi astăzi şi a reunit o mulţime de elevi pasionaţi de lectură, de la mai multe licee sighetene printre care liceul gazdă, Regele Ferdinand, Colegiul Naţional Dragoş-Vodă, dar şi liceul ucrainean Taras Sevcenko.
Dacă ne întrebăm de mai citesc tinerii de plăcere, răspunsul este mai presus de aşteptările noastre. Da, într-adevăr, există tineri care încă mai citesc. Şi citesc destul de mult. Există o mulţime de elevi în liceele sighetene care sunt pasionaţi de lectură, iar cei care nu cred se pot convinge luând parte la cercul de lectură care a debutat astăzi cu cea de-a 6-a ediţie, Lecturiada Sigheteană. Mai mult decât atât, participanţii frecventează  cercul literar de ani de zile, vin aici de plăcere şi privesc lectura ca o relaxare în timpul liber.
Dar la Lecturiadă nu participă doar elevi, ci şi profesori, care sunt mândri de elevii lor şi de discernământul de care aceştia dau dovadă.Ceea ce este şi mai impresionant e faptul că de asemenea părinţii se dedică acestei activităţi şi nu de puţine ori sunt prezenţi la cercul de lectură alături de copiii lor.
De această dată, Lecturiada Sigheteană, organizată de către Liceul Pedagogic Regele Ferdinand, a debutat cu un moment muzical susţinut de către un elev al liceului, Bogdan Cheşa, care a încântat publicul cu o melodie bine pusă în temă, „Un arici pe-un câmp de maci”. Frecvenţa întâlnirilor din cadrul Lecturiadei este variabilă, de obicei cam o dată la 6-7 săptămâni, dar asta în funcţie de ceea ce se propune pentru citit. Toţi elevii care doresc, pot să se alăture acestui cerc de lectură, singurul de acest gen din municipiu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.