SIGHET: Călugări iezuiţi, Cetăţeni de Onoare ai Sighetului

SIGHET: Călugări iezuiţi, Cetăţeni de Onoare ai Sighetului

Astazi 22 septembrie,  Primaria si Conslilul Local au completat lista Cetatenilor de Onoare ai Sighetului. Pentru a le arata recunostinta si respectul pentru contributia pe care au avut-o  la dezvoltarea comunitatii locale au primit titlul de “Cetateni de Onoare ai Sighetului”, “Cheia Orasului” si “Emblema Orasului” calugarii iezuiti Massimo Nevola si Carlomaria de Nora Vitangelo. Ceremonia de decernare s-a realizat in prezenta catorva personalitati politice locale, judetene, precum si in prezenata presei, a voluntarilor si a reprezentantilor comunitatii religioase din Sighet.
Pentru tot ce au facut pentru Sighet si sigheteni, astazi, 22 septembrie, Consiliul Local Sighet i-a recompensat pe Massimo Nevola si Carlomaria de Nora Vitangelo, oferindu-le Titlul de „Cetatean de Onoare”. Primarul Eugenia Godja le-a inmanat celor doi  “Emblema” si” Cheia Orasului” semn ca “usa” le este deschisa oricand.
De-a lungul anilor cei doi calugari italinei  au incercat sa aduca o raza de speranta celor napastuiti de soarta. Casa Quadrifoglio ofera copiilor pe care soarta i-a indepartat de parinti, oportunitatea de a duce o viata normala, fara lipsuri, plina de iubire, credinta si atentie.
 Mesajul celor doi “Cetateni de Onoare ai Sighetului” a fost ca indiferent de confesiunea religioasa, cu iubire si credinta in Dumnezeu invingem orice greutati si doar impreuna putem intinde o mana de ajutor celor care  au nevoie .
Datorita lor, in fiecare an, in jur de 300-500 de elevi sigheteni beneficiaza de cursuri gratuite de limba engleza, italiana si spaniola. Cursuri supervizate de misionari voluntari veniti din Italia. 
La final au tinut sa le multumesca personal pentru contributia adusa Sighetului   Hari Markus, presedintele Comunitatii Evreiesti din Sighet, Tiberiu Valean, consilier judetean si Presedinte al Comisiei pentru Apararea Drepturilor Copilului din cadrul Consiliului Judetean Maramures, dar si Protopopul Ortodox, Aurel Pop care le-a daruit acestora  “Noul Testament”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.