SIGHET: Cafeaua, pe gustul sighetenilor

SIGHET: Cafeaua, pe gustul sighetenilor

  Aromata si gustoasa cafeaua este mai mult decat o bautura populara, este una fara de care multi nu isi imagineaza dimineata. Fie ca este servita in birouri, in bucatarie sau la intalnirile cu prietenii. Tinand cont de acesti factori ,nu este mirare faptul ca industria de profil valoreaza 20 de miliarde de dolari. Pe plan mondial dupa titei, cafeaua este cea mai vanduta marfa din lume. Si sighetenii sunt mari devoratori de cafea, o demonstreaza inghesuiala din fiecare dimineata din localurile orasului. 

Milioane de oameni din intreaga lume sunt de acord cu urmatorul lucru : cea mai buna modalitate de a incepe o noua zi este de a servi o cafea de calitate. In mod evident, o cafea merge si mai bine atunci cand se serveste dupa o gustare sau impreuna cu o bautura racoritoare.Este important de specificat faptul ca la nivel global, populatia bea peste 500 de miliarde de cani de cafea in fiecare an. Dintre acestea, 14 miliarde sunt cafele espresso. Pentru multi dintre noi este greu de imaginat o dimineata fara savuroasa bautura. Fie ca este bauta in tihna la masa la un local, fie ca este bauta in graba la birou in fata automatului, efectul este acelasi-un val de energie si multa forta de munca. Faptul ca sigheteni sunt pasionati de cafea o arata si aglomeratia din fiecare dimineata din cafenelele locale. 
Silviu Lica, expert cafegiu, ne-a declarat ca fata de anii precedenti, in 80% dintre localurile din Sighet se poate bea o cafea de calitate. Interlocutorul nostru ne-a declarat ca pretul piperat al  unei cafele nu reflecta neaparat si  calitatea acesteia. 
Si din punct de vedere medical este recomandat consumul moderat de cafea. Medicii recomanda  consumarea cantitatilor mici de cafea dupa un efort fizic sau intelectual, in convalescenta unor boli infectioase, in unele stari migrenoase (dureri de cap), mai ales cand acestea apar dupa masa. Insa, in nici un caz nu se va face abuz de cafea, nu se vor consuma mai mult de 1 – 2 cesti mici pe zi si niciodata seara sau pe nemancate Cafeaua este contraindicata persoanelor care sufera de inima, celor hipertensivi, la bolnavii nevropati, hipocondrici, nevrotici, la gravide sau la cei care sufera de insomnie. Este interzis cu desavarsire consumul de cafea de catre copii si adolescenti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.