Captură record de ţigări la o altitudine de 1700 de m în Valea Vişeului

Captură record de ţigări la o altitudine de 1700 de m în Valea Vişeului

 Captură record de tigări de contrabandă în Valea Viseului. Poliţiştii de frontieră maramureşeni au surprins şi reţinut în flagrant cinci persoane care se deplasau de la linia de frontieră către interior. Aceştia transportau cu ajutorul a 17 cai, la o altitudine de peste 1.700m, 148 de colete ambalate în folie de culoare neagra ce conţineau ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei cinci maramureşeni s-au ales cu dosare penale.

         Un foc de armă a răsunat ieri dimineață în munţii Maramureşului. Acesta a fost tras de poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Punctului de Frontiera Valea Vişeului pe timpul prinderii în flagrant a unui grup de contrabandişti. Evenimentul a avut loc la o distanta de 2 km de la frontiera de stat, în muntele Şerban, la o altitudine de peste 1.700 m.  
Astfel în jurul orei 04.00, oamenii legii au observat un grup de persoane şi mai mulţi cai care se indreptau, dinspre linia de frontiera catre interiorul ţării, pe o cărare de munte.  
Caii folosiţi la transportul ţigărilor au fost încărcaţi cu aproximativ 9 baxuri fiecare. Coborând în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celalalt, bărbaţii au încercat să treacă neobservați de polițiștii de frontieră. 
Politistii de frontier au procedat la imobilizarea suspecţilor. Pentru reţinerea a 5 dintre ei, oamenii legii  au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare tragând un foc de avertisment în plan vertical, celelalte persoane reuşind să fugă în pădure. 
Cei reţinuţi, cetăţeni români au încercat să introducă ilegal în România cu ajutorul a 17 cai 148 de baxuri cu ţigări. Acestea au fost încărcate de pe teritoriul ucrainean, dintr-un camion, după care suspecţii au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona alpină.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproximativ 1.474.420 de ţigarete (73.710 pachete) de provenienţă ucraineană în valoare de peste 640.000 lei.
Caii, persoanele reţinute precum şi ţigările au fost conduse la sediul SPF Valea Vişeului pentru continuarea cercetărilor. 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, ieşirea şi intrarea din/în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi iniţierea sau constituirea ori aderarea la un grup infracţional organizat.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.