SIGHET: Au fost capturaţi şi transportaţi la adăpost 15 câini fără stăpân din cartierele sighetene

SIGHET: Au fost capturaţi şi transportaţi la adăpost 15 câini fără stăpân din cartierele sighetene

Reprezentanţii Adăpostului de Câini fără Stăpân din Sighetul Marmaţiei au desfăşurat ieri începând cu ora 10 o amplă acţiune de strângere a câinilor comunitari. În urma intervenţiilor din cartierele Unirii, Independenţei şi Cuza Vodă au fost capturaţi şi transportaţi la adăpost 15 câini fără stăpân. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Poliţiei Locale.

Reprezentanţii Adăpostului de câini fără stăpân împreună cu medicul veterinar Nicolae Şteţca s-au deplasat în cartierele de unde au primit cele mai multe solicitări privind existenţa numărul mare de câini comunitari. În urma acţiunii desfăşurate în colaborare cu un agent al Poliţiei Locale au fost capturaţi 15 caini.
Medicul veterinar Nicolae Şteţca a încercat să-i liniştească pe iubitorii de animale care cred că aceştia urmează să fie eutanasiaţi. 
,,Nu suntem hingheri acum cum spun mulţi. Dimpotrivă, încercăm să asigurăm acestor animale condiţii decente de trai, nu doar mâncare”
Acesta spune că acţiunea este necesără datorită numărului mare de cetăţeni care se plâng de faptul că animalele sunt agresive şi confirmă faptul că locul lor nu este sub nici o formă pe străzi sau prin cartiere. Un alt lucru pe care Nicolae Şteţca îl mentionează este faptul că de cele mai multe ori animalele reactionează agresiv pentru că încearcă să îşi apere teritoriul. Această explicaţie nu îi linişteşte însă pe cetăţenii care sunt îngroziţi să meargă pe jos, singuri, de teama să nu fie atacaţi.
Întrebat daca sighetenii mai sunt interesaţi să adopte animale din cadrul Adăpostului de Câini fără stăpân, medicul a răspuns că există solicitări, însă au fost şi cazuri în care câinii au fost luaţi în familie şi ulterior abandonaţi din nou în stradă.  Cu această ocazie Nicolae Şteţca a menţionat că de acum înainte toţi cei care îşi vor manifesta dorinţa de a a dopta un câine vor trebui să dovedescă că au întradevăr condiţii să îl crească, altfel munca depusă de reprezentanţii adăpostului este în zadar.
Cei 15 câini capturaţi au fost transportaţi la adăpost, unde în zilele următoare urmează să fie vaccinaţi şi crotaliaţi. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.