SIGHET: Au apărut primii pomi de Crăciun în pieţele din Sighet

SIGHET: Au apărut primii pomi de Crăciun în pieţele din Sighet

Mai este o saptamana si un pic pana la Craciun, iar comerciantii din Sighet au scos spre vanzare primii pomi de Craciun. Preturile  sunt pentru toate buzunarele si difera in functie de inaltimea si calitatea pomului.  Cei mai multi brazi sunt importati  deoarece anul acesta Directia Silvica Maramures  a sacrificat mai putini brazi si molizi decat in anii precedenti astfel preturile pornesc de la 30 lei si ajung pana la 150 lei.
 Sighetenii inca nu se inghesuie sa cumpere pomi de Craciun, fie pe motiv ca inca nu si-au stabilit bugetul pentru sarbatorile de iarna, fie se lasa pe utima suta de metri in speranta ca preturile vor mai scadea. Preturile sunt cam aceleasi ca si anul trecut  si pornesc de la 30 lei si ajung pana la 150 lei, in functie de inaltimea bradului si de calitatea acestuia. Majoritatea brazilor comercializati in Sighet sunt importati din diferite tari din Europa.
O parte dintre sigheteni nici nu concep sarbatorile de iarna fara miros de brad, motiv pentru care intentioneaza sa achizitioneze brazi sau molizi naturali. Cealalta parte a sighetenilor,  in dorinta de a proteja spatiul verde vor alege brazi artificiali. Brazii artificiali au o serie de avantaje sunt mai accesibili la pret si se pot folosi ani indelungati.
Purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Maramures, Vasile Cheta, ne-a declarat ca vanzarile pomilor de Craciun au scazut semnificativ, asta deoarece maramuresenii aleg mai nou brazii artificiali sau cei din import. Dar si concurenta venita din partea ocoalelor silvice private nu este deloc de neglijat, motiv pentru care Directia Silvica a scos anul acesta spre vanzare  800 de exemplare de  molid si 450 de brad.
Pentru a inlatura tentatiile si a preveni taierea ilegala de pomi de Craciun in aceasta perioada se organizeaza impreuna cu politia si jandarmeria posturi fixe de control si patrule mobile care functioneaza 24 de ore din 24. Anul trecut au fost confiscate peste 300 de bucati de exemplare de pomi de Craciun.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.