SIGHET: 272 de copii din Sighet cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor fi singuri de Crăciun

SIGHET: 272 de copii din Sighet cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor fi singuri de Crăciun

Peste 270 de copii din Sighet nu se vor bucura de mirajul sarbatorilor de iarna in sanul familiei.  Putini dintre sighetenii plecati la munca in strainate isi perimit sa se intoarca de Craciun acasa, astfel, odraslele lor ramase in grija bunicilor sau a rudelor nu se vor putea bucura de prezenta parintilor nici macar de sfintele sarbatori de iarna. Serviciul Social din cadrul Primariei Sighet ofera consiliere psihologica  copiilor afectati vizibil de lipsa parintilor.
 Faptul ca in acest an sarbatorile de iarna au loc  intr-un week-end ii determina pe multi romani plecati la munca in strainatate sa nu se intoarca acasa pe final de an. Astfel copiii acestora vor fi singuri acasa si de Craciun. Conform statisticilor existente 272 de copii Sighet sunt in aceiasi situatie.  Cei mai multi copii lasati in grija bunicilor sau a rudelor sunt baieti  si au varste cuprinse intre 14 si 17 ani. Asta deoarece parintii considera ca la aceasta varsta copiii pot sa isi poarte si singuri de grija. Nimic mai neadevarat, sustin psihologii. Adolescenta este o perioada imprevizibila si plina de tentatii.
Copiii aflati in risc de abandon scolar sau cei care sunt vizibil afectati de plecarea parintilor la munca in strainate beneficiaza de consiliere psihologica. Asistentii  sociali din cadrul Serviciului Social Sighet au o buna colaborare cu institutiile scolare din municipiu astfel incat pot sa-i monitorizeze pe copiii aflati in situatie de risc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.