SIGHET: 85 de elevi beneficiaza lunar de o bursa in valoare de 400 de lei, bani care sunt folositi in scop educational

SIGHET: 85  de elevi beneficiaza lunar de o bursa in valoare de 400 de lei, bani care sunt folositi in scop educational

  In judet exista multi copii care doresc sa continue scoala dar, deseori, din cauza lipsurilor materiale nu au cum sa faca acest lucru. In  sprijinul lor vin mai multe organizatii care au implementat la noi in municipiu doua proiecte. Unul dintre aceste proiecte este SCAN implementat in cadrul Colegiului National Dragos Voda  care vine in sprijinul a 85 de elevi cu probleme materiale. Cel de al doilea proiect vizeaza 65 de persoane care au absolvit o parte din clasele corespunzatoare invatamantului gimnazial insa din anumite motive au abandonat scoala. 

 “Salvati copiii de abandon si neintegrare”. SCAN  este un proiect dedicat copiilor care isi doresc sa urmeze o forma de invatamant, insa, nu au posibilitati materiale. Proiectul a fost implementat de catre  VIA University College Danemarca, iar parteneri nationali  sunt Inspectoratele Scolare Judetene din Botosani, Braila, Iasi, Maramures, Mures si Vaslui. 
La noi in municipiu s-au format 3 clase, doua clase de a IX-a si o clasa a XI-a in cadrul Colegiului National Dragos Voda.  85  de elevi beneficiaza lunar de o bursa in valoare de 400 de lei, bani care sunt folositi in scop educational (cazare, masa si cursuri after-school).
 Cei mai multi dintre elevi  provin din satele si comunele din jurul municipiului, iar pentru a fi inclusi in acest proiect, copiii au fost nevoiti sa promoveze unele examene, prin care si-au demonstrat abilitatile si aptitudinile.
Cel de-al doilea proiect derulat si in Sighet se numeste “A doua sansa, invatamant secundar inferior”. In acest program sunt inclusi 62 de cursanti cu varste cuprinse intre 14 si 40 de ani, care au absolvit o parte din clasele corespunzătoare invatamantului gimnazial, insa din anumite motive au fost nevoiti sa abandoneze scoala. 
 Cursurile se tin in fiecare sambata la Scoala “Ioan Buteanu” din municipiu.  La finalul anilor de studiu, cursantii primesc o diploma care atesta promovarea a 10 clase. Deoarece sunt prevazute si ore de practica, la final cursantii vor beneficia si de o diploma de lucrator in comert. 
  Si acest proiect ofera burse in valuare de 400 de lei celor aflati in situatii critice. Anul acesta vor fi alocate doar 15 burse, banii fiind folositi in scop educational.(achizitionarea rechizitelor, decontarea biletelor de calatorie sau oferirea unei mese calde celor care fac naveta)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.