SIGHET: 60 de ani de muncă nu au reuşit să-i asigure o bătrâneţe fără griji

SIGHET: 60 de ani de muncă  nu au reuşit să-i asigure o bătrâneţe fără griji

La 87 de ani încă mai munceşte. Face curele din piele, dar lucreaza si pamantul. Are o pensie mica, pe care o imparte cu grijă, dar banii  tot nu ii ajung. Este povestea unui batranel din judetul Bistrita care luna de luna vine in orasul nostru pentru a-si vinde marfa la targ. 60 de ani de munca nu au reusit sa-i asigure o batranete fara griji, astfel ca isi continua activitatea "cat o vrea Domnul", spune el.

Are inima bună şi nu ia nici o pastilă. Mai bea câte o ţuică, „omeneşte!", insa,  precizează acesta. “Înainte lumea era mai veselă si oamenii se distrau mai mult, pentru că  aveau inima mai usoară. Acum, românii s–au înrăit, sunt mai necajiti si mai bolnaviciosi”, ne-a spus, cu un oftat usor, batranelul. Echipa TV Sighet l-a intalnit in targul de animale, unde in fiecare luna scoate la vanzare curelele traditionale din piele pe care le confectioneaza singur. A inceput sa practice aceasta indeletnicire de tanar, acum 60 de ani si a reusit sa stranga ceva banuti pe care din pacate nu a  stiut sa-i foloseasca in folosul lui, spune batranul.Povestea batranelului ar putea fi una optimista, daca ii privim fata senina cu care infrunta greutatile vietii. Insa cazul de fata nu este unul singular.

Din pacate aceasta poveste de viata nu face altceva decat sa reflecte situatia dramatica a multor varstnici din tara noastra care sunt constransi sa munceasca pana la adanci batraneti, deoarece pensiile mizere incat nu le pot asigura un trai decent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.