VIDEO | Și CNS Cartel ALFA a declanșat acțiuni de protest

Începutul de an vine cu nemulțumiri și proteste. Și Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA, întrunit luni, 11 ianuarie 2021, în urma analizei situației actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunțate de actualul govern a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest. În ciuda vremii de afară un astfel de miting a avut loc în această dimineață și în Baia Mare.

Principalele revendicări pe scurt sunt: un salariul minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă  și aplicarea corectă a legislației.

”Dacă astăzi suntem în stradă se datorează unui Guvern care își bate joc de cei care nu demult i-au pus acolo. Am asitat după alegeri la cea mai josnică luptă pentru ciolan. Astăzi Guvernul României se comport mai rau ca un Guvern totalitar,dictatorial”, a spus Florin Hossu, președinte Cartel Alfa Maramureș.

Potrivit Cartel Alfa, printre motivele care stau la baza acestor proteste sunt: Politica de austeritate în domeniul salarizării: salariul minim garantat în plată a crescut cu doar 41 lei net, Inghețarea unor drepturi salariale; Înghetarea creșterii pensiilor și lipsa justitței sociale în sistemul de pensii; Blocarea modificarii actualei legi a dialogului social, L62/2011.

În următoarele două zile, protestul se mută la sediul partidelor politice din arcul de guvernare și la Ministerul Finanțelor Publice. Manifestațiile vor continua până la sfărșutul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale,  Ministerului Finanțelor Publice și a sediiilor partidelor de guvernare: PNL, USR+Plus, UDMR în București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.