VIDEO | ITM Maramureș, verificări privind articolele pirotehnice

În perioada 2 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, Inspecţia Muncii prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă a desfăşurat o acţiune naţională de verificare a legalităţii privind deţinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea şi folosirea articolelor pirotehnice utilizate în activităţile deţinătorilor.

Această acţiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în ţară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate.

”Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.  Un alt motiv care a determinat să desfăşurăm această acţiune este faptul că,  în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.La nivelul judeţului Maramureş au fost controlaţi un mumăr de 38 angajatori, fiind identificate un număr de 36 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi un număr de 18 angajatori, fiind aplicate 36 de sanţiuni sub forma avertismentului, iar pentru 3 angajatori a fost dispusă măsura retragerii autorizaţiiei sau avizului de funcţionare”, a declarat Mircea Onea, purtător de cuvânt ITM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.