VIDEO | Sfaturile jandarmilor montani în caz că vă întâlniți cu ursul

Întrucât  prezența urșilor este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, în localități, sau chiar în gospodării, Jandarmeria Maramureş vine cu unele recomandări pentru a evita producerea unor situații periculoase.

Astfel pentru a evita atacul ursului, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi voi veţi face la fel, spun jandarmii montani.

De asemenea se recomandă să vă semnalați prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri. În cazul în care animalul se apropie, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte. Să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă îndepărtați de el. Păstrați-vă calmul și nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca. Solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.