VIDEO | Sfaturi de la polițiști pentru prevenirea furturilor din locuințe

Obiectivul pe care-l au poliţiştii atunci când desfăşoară activităţi preventive este siguranţa, atât a persoanelor cât şi a bunurilor pe care acestea le deţin. Tema abordată recent de poliţiştii din Târgu Lăpuş a fost legată de siguranţa bunurilor din locuinţe. Peste 50 de persoane au fost informate cu privire la ce trebuie să facă şi ce trebuie să evite, pentru a nu deveni ţinte ale hoţilor şi victime ale infracţiunii de furt din locuinţă.

Infractorii au şanse foarte mici atunci când nu li se oferă oportunităţi. Astfel,  lăpuşenii au fost sfătuiţi să fie cu băgare de seamă la persoanele pe care le lasă să intre în locuinţă, întrucât acestea pot avea tot felul de intenţii, să nu deschidă uşa unor necunoscuţi, cerşetorilor sau celor care vin să promoveze diferite oferte. Totodată, este extrem de important să-şi asigure uşile de acces în locuinţe, să evite să lase geamurile rabatate sau deschise atunci când pleacă de acasă şi să nu păstreze la vedere bunuri de valoare.

Odată puse în aplicare, sfaturile preventive vă pot feri de neplăceri. În situaţia în care sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia, încercând să oferiţi cât mai multe detalii care pot ajuta la identificarea şi prinderea infractorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.