SFATUL MEDICILOR: Copiii și cei care nu stau bine cu sănătatea nu ar trebui să țină post

SFATUL MEDICILOR: Copiii și cei care nu stau bine cu sănătatea nu ar trebui să țină post

 Postul Pastelui, care a început azi, este cunoscut ca fiind cel mai lung și mai aspru post de peste an. Medicii atrag atenția că în cazul în care nu suntem sănătoși, nu este binesă ne abținem de la consumul produselor din carne, ouă și lapte.

Odata cu începerea Postului Paștelui, medicii din Maramureș spun că toți credincioșii care vor să țină post trebuie să țină cont și de sănătatea lor. Dincolo de beneficiile spiruituale ale postului care durează timp de 40 de zile, credincioșii trebuie să cunoască ce implică faptul că nu vor mai mânca de dulce în perioada următoare. 
„E un lucru foarte bun că avem și astfel de perioade, pentru că omul are nevoie de o perioadă de tranziție în care să facă trecere de la alimentația de iarnă la cea de primăvară și vară. În post sunt mai multe reguli care trebuie srespectate, dar principala mea recomandare este să postiți dacă sunteți sănătos. Dacă nu sunteți sănătos sau dacă sunteți copil nu trebuie să postiți”, a declarat doctorul Gheorghe Lascu, președinte Societatății Medicilor de Familie Maramureș.
Medicii maramureșeni le recomandă credincioșilor care țin post și care sunt părinți să aibă mare grijă la alimentația pe care o asigură copiilor în această perioadă. 
„Este foarte important să fie bine echilibrată dieta pe care o folosește copilul sau adolescentul pentru că ei sunt în creștere. Au nevoie de o cantitate mai mare de proteine, glucide, lipide etc. Postul se adresează oamenilor sănătoși după părerea mea”, a mai arătat Gheorghe Lascu.
Doctorul Gheorghe Lascu spune că maramureșenii care sunt bolnavi, dar intenționează să țină Postul Paștelui trebuie să consulte neapărat medicul de familie, pentru a afla dacă nu-și pun astfel sănătatea în pericol.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.