LUCRĂRI: O problemă ”de râsul curcilor”, potrivit președintelui CJ, a apărut la reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana

LUCRĂRI: O problemă ”de râsul curcilor”, potrivit președintelui CJ, a apărut la reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana

 Incidente în cazul proiectului care prevede reabilitarea tronsonului de drumjudeţean Baia Sprie-Bârsana. La Bârsana cei care au executat lucrările aferente proiectului au avut probleme cu o femeie care se opunea vehement lucrărilor de canalizare. S-a apelat la instanţa de judecată pentru a-i demonstra femeii că totul se derulează legal şi că acele lucrări trebuie finalizate conform proiectului. 

Pe o lungime de aproximativ 150 de metri mai trebuiau realizate lucrări la Bârsana, în cadrul proiectului de reabilitare a drumului judeţean care face legătura între Baia Sprie şi Bârsana, însă acolo a apărut o problemă. 
„Urma să fie descărcat de pe ambele laturi din rigola pluvială a drumului în emisar care este râul Iza şi unde am avut o manifestare nepotrivită a proprietarului riveran. A fost nevoie de a ne adresa instanţei de judecată pentru a obţine o ordonanţă preşedinţială să ne permită să executăm acolo lucrările. Adică eram oarecum de râsul curcilor, mai aveam de făcut 156 metri de canalizare care era îngropată, care nu afecta pe nimeni, care se efectua pe domeniul public al judeţului Maramureş, să avem o tanti pe care nu ştiu cine a sfătuit-o de această manieră, să sară în faţa utilajelor acolo”, a spus preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu. 
Pentru a nu se înregistra incidente, s-a apelat la instanţa de judecată şi s-a obţinut titlu executoriu. S-a apelat apoi la executor şi s-a făcut deplasarea în teren cu forţele de ordine, iar astăzi lucrările sunt finalizate şi acolo. Autorităţile judeţene mai atrag o dată atenţia şi spun că toate aceste lucrări derulate prin intermediul proiectului sunt  în beneficiul proprietarilor riverani.
„Băltea apa în spatele casei, în spatele şurii sau ce avea acolo, dar aia nu era o problemă. Era o problemă că noi trebuia să facem canalizarea şi ea nu vroia”, a mai spus Zamfir Ciceu. 
Consilierul judeţean Nicolae Bindiu a semnalat o altă problemă pe Baia Sprie-Bârsana. 
„În zona Cavnicului au apărut la capace diferite mici defecte care necesită intervenţie şi înainte de a face recepţia finală, să fie remediate, că este vorba despre o lucrare bine executată, într-un procent extraordinar de mare”, a precizat consilierul judeţean, Nicolae Bindiu. 
Recepţia pe drumul Baia Sprie – Bârsana urmează să fie efectuată în perioada imediat următoare. 
„Am mai spus-o şi în comisia economico-financiară. În iarnă, am preferat să avem marcaj. Chiar dacă am ştiu că efectuat într-o perioadă nu tocmai propice acest lucru, s-ar putea să se deterioreze, dar cum timpul va permite, se vor face toate astfel încât să nu avem niciun fel de problemă”, a adăuat Ciceu. 
Un termen avansat în privinţa încheierii recepţiei este luna aprilie. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.