Sezonul estival îngroaşă cozile la Serviciul Paşapoarte Maramureş

Sezonul estival îngroaşă cozile la Serviciul Paşapoarte Maramureş

    Cozi infernale la Serviciul Pasapoarte Maramures. Odata cu vacanta de vara si cu perioada de concedii, lumea se intoarce in tara. Primul lucru pe care doresc sa si-l asigure maramuresenii sunt actele de identitate. Angajatii de la ghisee spun ca zilnic se inregistreaza intre 120-150 de solicitari.
    Programul de munca al angajatilor Serviciului  Pasapoarte Maramures este zilnic de la 8-16, iar joi de la 8 la 18:30. Cu toate acestea,, imbulzeala e mare  in fiecare zi. Se lucreaza cu doar trei persoane la preluari si un singur ghiseu la eliberarea acestor acte. Cele mai multe solicitari sunt din Italia, Spania si Franta, dar si Australia, Statele Unite ale Americii sau Canada”, a precizat Gheorghe Danci, Inspector de Politie, Serviciul Pasapoarte Maramures.
Solicitarile vin si din partea turistilor care ajung in Maramures si sunt tentati sa plece pentru cateva zile intr-o statiune din Ungaria sau chiar in Ucraina. Pentru un pasaport simplu temporar acestia au de asteptat doar doua ore de la depunerea documentelor. Cei care solicita insa pasaport electronic, au de asteptat pana la maximum doua saptamani pentru a intra in posesia documentului care le da posibilitatea sa circule peste tot in lume.
 Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures a precizat pentru TV Sighet ca daca va continua numarul mare de solicitari pentru documentele de identitate, in cel mai scurt timp se va face o cerere catre M.A.I. pentru prelungirea programului de lucru la ghisee.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.