VIDEO | Seniorii de la Asociația Caspev din Baia Mare și-au reluat acivitatea într-un cadru deschis, la Muzeul Satului

Seniorii de la Asociația Caspev din Baia Mare și-au reluat acivitatea într-un cadru deschis, la Muzeul Satului, din municipiu.  Întâlnirea a prilejuit reluarea repertoriului de cântece, dar șia  altor activități creativ- artistice.

Adunați într-un foișor din incinta Muzeului Satuluii, seniorii s-au bucurat  să se revadă.

După câteva luni de pauză, seniorii de la Asociația Caspev, Baia Mare, s-au gândit să se reîntâlnească pentru a-și putea continua activitatea, în acest spațiu deosebit de la Muzeul Satului, din Baia Mare. Noi avem o mulțime de activități pe care le desfășurăm anual, și datorită acestei oportunități, ne putem continua activitatea în această perioadă, respectând astfel și normele de distanțare socială. Abia au așteptat colegii să se reîntânească, sunt foarte bucuroși că au putut veni aici, s-au revăzut și cu foarte mare drag cântă și repetă cântecele pe care le vom prezenta în viitoarele noastre spectacole”, spune Florica Cavași, președinta Comitetului de Femei din cadrul Asociației Caspev, Baia Mare.

Monica Mare,  managerul Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare, se gândește la proiecte de colaborare alături de grupul de seniori de la Caspev.

”În acest an au venit spre noi doamenle de la Caspev,  cu dorința de a le oferi spațiu pentru a desfășura activitatea într-un spațiu deschis, având în vedere pandemia. Aici, în Muzeul Satului își pot desfășura foarte bine activitatea, ei au și un club de creație au și cor, organizează și șezători. Am convenit deja că vom realiza și activități în comn, doar să fie vremuri mai bune și să putem avea alături de noi și copiii”, menționează Monica Mare, mannager la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

O altă activitate a seniorilor de la Caspev este cea a grupului de creație, douăzeci de membre activează de câțiva ani într-un cerc de creație, realizând obiecte de ornament pentru sărbătorile de Paști și de Crăciun, dar și confecționarea de costume tradițioanle.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.