VIDEO | Senatorul PMP de Maramureș Severica Covaciu, la consultări cu președintele

Senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, a participat săptămâna trecută la consultările pe tema situației din justiție la invitația președintelui României, Klaus Iohnnis.
Severica Covaciu a participat în 11 aprilie alături de Eugen Tomac, Robert Nicolae, Marius Pascan Turcescu și Catalina Bozianu la consultările pe tema situației din Justitie. Aceștia i-au propus președintelui României să analizeze oportunitatea introducerii la referendum pe lângă tema justiției și a unei întrebări legate de reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale sau revenirea la alegerea primarilor din două tururi.

”Am avut onoarea să fac parte din delegația prezentă la Cotroceni a Partidului Mișcarea Populară privind consultările pe tema referendumului, referendum anunțat de președintele Klaus Iohannis pe data de 26 mai odată cu alegerile europarlamentare. Propunerea cu care noi am venit este de fapt o completare ca pe lângă întrebarea privind justiția, la referendum să mai existe o întrebare pentru care noi am venit cu trei variante lăsând la aprecierea președintelui alegerea uneia dintre ele și anume: ”Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300? 200 de deputați și 100 de senatori” sau ” Sunteți de acord cu eliminarea pensiilor speciale?” sau ” Sunteți de acord cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin?” Noi credem că este o soluție eficientă pentru a ne asigura că referendumul va fi validat”, a precizat Severica Covaciu, senator PMP.

Senatorul PMP Severica Covaciu a mărturisit că la aceste consultări a fost un dialog constructiv, iar delegația PMP l-a asigurat pe președintele Klaus Iohannis că Partidul Mișcarea Populară va susține orice demers va contribui la consolidarea independenței justiției în România.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.