VIDEO | Senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, vizită de lucru la Madrid

Anul acesta se împlinesc 140 de ani de diplomație între România și Regatul Spaniei, motiv pentru care senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș a efectuat o vizită de lucru la Madrid, unde s-a întâlnit cu Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei.

Întrevederea a avut loc la Misiunea Diplomatică din Madrid și senatorul maramureșean a participat alături de decanul Baroului Maramureș, Florin Andreicuț. Aniversarea a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Spania a fost celebrată la București și  Madrid prin organizarea unor evenimente speciale, de natură a confirma și consolida bunele relații de colaborare existente între cele două țări membre ale Uniunii Europene.

”Am avut o discuție constructivă și productivă cu ambasadorul României la Madrid, abordând probleme de interes pentru țările noastre și teme majore privind viața comunităților românești din Regatul Spaniei. Încă de la aderarea sa la Uniunea Europeană în anul 1986, Spania a fost una dintre țările care a militat frecvent pentru extinderea spațiului comunitar și primirea de noi membri în marea familie a Europei unite, fapt concretizat prin susținerea acordată României pe tot parcursul procesului anevoios al aderării și până la primirea noastră în Uniunea Europeană din 2007” a menționat senatorul  Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

În cadrul temelor discutate a fost abordată istoria îndelungată și fructuoasă a relațiilor diplomatice între România și Regatul Spaniei, susținerea reciprocă a inițiativelor promovate în cadrul structurilor europene dar și aspecte privind viața și preocupările comunităților române din Spania.

”Îi mulțumesc doamnei ambasador pentru timpul acordat și pentru discuția aplicată pe teme ce privesc colaborarea dintre țara noastră și Regatul Spaniei. I-am mulțumit pentru modul remarcabil în care ne reprezintă și militează pentru interesele României, în buna tradiție a diplomației românești cunoscută, apreciată și respectată în toată lumea” a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.