Video | Seminar româno-ucrainean la Sarasău – Bune practici și acțiuni demonstrative în situații de urgență

În cadrul proiectului ”Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență, marți, 26 octombrie, a avut loc seminarul româno-ucrainean cu titlul ”Bune practici și acțiuni demonstrative în situații de urgență”, la Primăria comunei Sarasău.

Seminarul a fost organizat în mediul online, pe platforma Zoom, cu prezența fizică în cadru restrâns, cu participarea echipelor de proiect din comuna Sarasău, lider de proiect,și Solotvyno, din Ucraina, cu respectarea regulilor de protecție și distanțare socială.

Cei prezenți au fost întâmpinați de Ion Covaci, primarul comunei Sarasău. După cuvântarea de deschidere a primarului comunei Sarasău, Ion Covaci, și cuvântul de salut al primarului din Solotvyno, Vasil Yovdii, Claudia Nemeș, managerul de proiect din Sarasău a prezentat proiectul ”Prevenirea și apărarea comună în situații de urgență”. Adrian Vlașin, colonel în rezervă la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației, a vorbit despre rolul bunelor practici în eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență în vederea menținerii sub control a riscurilor și asigurării stării de normalitate a vieții comunităților. Mihai Mihai, expert tehnic, șef Serviciu ISU din cadrul Primăriei Sarasău, a vorbit despre finalizarea unității comune de intervenție de urgență prin dotarea cu mașini și echipamente mobile pentru intervenție în situații de urgență, cum ar fi incendii, riscuri chimice, cutremure.

 

A fost prezentat echipamentul achiziționat în cadrul proiectului, au avut loc acțiuni demonstrative și aplicații de către echipa de intervenție ISU a Primăriei Sarasău și Solotvyno.

În încheiere, Claudia Nemeș, managerul de proiect, a vorbit despre importanța întâlnirilor bilaterale, management și echipa de proiect comună, realizare de studii și strategii comune în cadrul proiectului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.