Seini: Un elev de 11 ani a fost lovit de profesorul de matematică cu o mătură

Seini: Un elev de 11 ani a fost lovit de profesorul de matematică cu o mătură

Situaţie fără precedent la o şcoală din localitatea Seini. Un elev a fost lovit chiar de profesorul de la clasă, cu o mătură. Părinţii susţin că acesta le adresează copiilor numeroase injurii şi stau timoraţi în bănci de cum intră în sala de curs.

Actele de violenţă în unităţile de învăţământ din Maramureş par să nu se mai încheie. De această dată, conflictul a fost între un profesor de matematică şi un elev de doar 11 ani. Incindetul s-a petrecut în curtea unei şcoli din localitatea Seini. Profesorul ar fi avut o cădere psihică şi deranjat de gestul inocent al unui copil, acesta a luat o mătură şi l-a lovit pe elev. "Un profesor problemă, care maltratează pur şi simplu copiii, intră la ore, din proşti, din handicapaţi şi din cuvinte urâte nu-i scoate. Vineri s-a făcut un careu unde copilul meu a făcut cu mâna la o altă profesoară şi s-a dus domnul profesor Tivadar Ioan la el şi l-a strâns de gât şi i-a dat cu mătura în cap şi l-a bătut cu mătura pe spate după aia. Pur şi simplu şi-a bătut joc de el, l-a pus ca să cureţe mizeria toată din curte. Când a ajuns acasă, copilul era în stare de şoc. A început să plângă, mi-a trebui zece minute ca să îl întreb ce s-a întâmplat, cum a fost, după care am venit la şcoală şi am încercat să discut cu domnul profesor dar după cum se poate vedea şi acum, nu doreşte să discute. Eu nu îmi trimit la şcoală copilul să fie bătut şi să fie înjurat şi să fie făcut în toate felurile, eu îl trimit ca să înveţe.", a mărturisit mama elevului bătut de profesor.

Profesorul nu-şi recunoaşte fapta dar nici nu doreşte să dea ochii cu mama elevului. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Maramureş spun că nu se pot pronunţa până la încheierea raportului de analiză ce trebuie întocmit de comisia de disciplină din interiorul unităţii de învăţământ. "Deocamdată este o sesizare la poliţie. Când se vor pune cap la cap rapoartele comisei de cercetare de la nivelul şcolii, raportul pe care îl va face poliţia, atunci în funcţie de ce prevede Legea 1, Legea Educaţiei, se va merge de la observaţia scrisă până la sancţiunea maximă, desfacerea contractului de muncă", a declarat Mariana Pop, inspector şcolar general ISJ Maramureş. Potrivit certificatului medico-legal, elevul ar fi prezentat la nivelul frunţii o vânătaie provenită de la lovirea cu un obiect dur. 

 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.