Operatorii telecom vor introduce în contracte, din ianuarie, indicatori de calitate pentru Internet

Operatorii telecom vor introduce în contracte, din ianuarie, indicatori de calitate pentru Internet
Operatorii telecom trebuie să includă în contractele încheiate cu utilizatorii finali, până la 20 ianuarie 2012, un set de indicatori de calitate pentru serviciul de acces la Internet, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii de reglementare din domeniu ANCOM, Cătălin Marinescu.
" De asemenea, până la 1 ianuarie 2012, furnizorii au obligaţia de a publica pe propria pagină web o procedură privind măsurarea parametrilor de calitate. În ultimul trimestru al anului 2012, ANCOM va implementa proiectul «Aplicaţie online de măsurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet». 
Pentru a verifica respectarea acestor obligaţii, ANCOM va desfăşura o amplă campanie de monitorizare în trimestrele II şi III ale anului viitor", a spus Marinescu, prezent la un eveniment organizat de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu.
 

"Proiectul de lege stabileşte în sarcina ANCOM o serie de atribuţii precum inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate, crearea şi punerea la dispoziţia publicului pe pagina de Internet a unei baze de date care să mapeze elementele de infrastructură de pe teritoriul României şi să includă condiţiile de acces pe proprietatea publică. În plus, instituţia trebuie să elaboreze un contract-standard de acces pe proprietatea privată, să controleze şi să monitorizeze obligaţiile ce revin instituţiilor publice prin prisma noilor prevederi legale", a mai spus şeful ANCOM. 

"Defalcat, s-a înregistrat o scădere a serviciilor de retransmisie prin satelit (DTH) şi o creştere a numărului de abonaţi prin cablu. Mai multe informaţii vor fi cuprinse în raportul final de date statistice privind piaţa de comunicaţii din România, care va fi publicat la începutul lunii decembrie", a încheiat Marinescu. Prezent la eveniment, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a afirmat că speră ca proiectul de lege privind infrastructura reţelelor de comunicaţii să fie adoptat în cel mult două luni.

 "Acest proiect de act normativ este foarte important pentru industria de profil. De asemenea, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind trecerea la televiziunea digitală va fi prezentat în Parlament în cel mai scurt timp, documentul fiind în curs de avizare la Ministerul Finanţelor Publice", a spus Vreme. 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.