SEINI: Poliţiştii a făcut demonstraţii în faţa a peste 450 de persoane

SEINI: Poliţiştii a făcut demonstraţii în faţa a peste 450 de persoane

În cadrul activităţilor dedicate aniversării Poliţiei Române a avut loc ieri Ziua porţilor deschise la Poliţia oraşului Seini. La eveniment au participat peste 450 de persoane,  în principal elevi ai şcolilor din oraş.
Elevii au fost încântaţi că au avut posibilitatea de a vedea cum se face o amprentare, o cercetare la faţa locului, cum funcţionează aparatura radar amplasată pe autospecialele din dotarea poliţiei, dar şi să facă o scurtă plimbare cu motocicleta poliţiei rutiere.
„Vizitatorii au avut posibilitatea să observe îndeaproape mijloacele şi tehnica cu care acţionează poliţiştii atunci când intervin pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a celorlalte drepturi ale cetăţenilor. Un mare interes a fost manifestat faţă de colegii de la structura de intervenţie rapidă. ,,Mascaţii” le-au prezentat o parte din echipamentele cu care acţionează atunci când se produc evenimente deosebite. Poliţistele de la compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii le-au recomandat elevilor să aibă în vedere câteva aspecte preventive astfel încât să nu devină victime sau autori ai unor fapte antisociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Dumitriţa Rus.
Evenimentele dedicate marcării Zilei Poliţiei Române continuă şi săptămâna viitoare. Luni, începând cu ora 09:30, în sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş are loc premierea elevilor câştigători ai concursurilor de creaţie derulate în cadrul campaniei “Copilărie fără delincvenţă”, iar de la ora 10:00 va avea loc Ziua porţilor deschise la sediul IPJ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.