ŞEDINŢĂ CL BAIA MARE: Scheme politice pentru înlăturarea lui Ţâgârlaş. Rob a renunţat la atribuţiile de primar interimar

ŞEDINŢĂ CL BAIA MARE: Scheme politice pentru înlăturarea lui Ţâgârlaş. Rob a renunţat la atribuţiile de primar interimar

O şedinţă extraordinară a Consiliului local al Municipiului Baia Mare a fost programată pentru azi, de la ora 15:00. Primul proiect de pe ordinea de zi face referire la reorganizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Baia Mare. La diverse este prevăzută o solicitare a grupului de consilieri PSD, înregistrată la Municipiul Baia Mare în 13 februarie, privind intervenţia executivului primăriei pentru curăţarea oraşului.

Mai importantă este însă ordinea de zi suplimentară a şedinţei extraordinare a Consiliului local al Municipiului Baia Mare de azi. Primul proiect de hotărâre prevede constatarea renunţării viceprimarului Marinel Rob la exercitarea atribuţiilor conferite prin lege Primarului pentru care a fost desemnat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 511 din 2016. Se fac demersuri şi pentru revocarea atribuţiilor de viceprimar lui Cristian Niculescu Ţâgârlaş. Al doilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi suplimentară prevede încetarea aplicabilităţii HCL Baia Mare 3 din 2017 privind delegarea consilierului Cristian Niculescu Ţâgârlaş să îndeplinească temporar atribuţiile viceprimarului şi a HCL 32 din 2017 privind delegarea consilierului Florin Creţ să îndeplinească temporar atribuţiile viceprimarului. Nu în ultimul rând, la punctul 3 este prevăzut proiectul de hotărâre privind desemnarea unui viceprimar al municipiului Baia Mare pentru a exercita atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege primarului, pe durata interzicerii dreptului de exercitare a funcţiei de primar al municipiului Baia Mare, de către Cătălin Cherecheş, în cadrul măsurii preventive de control judiciar. 
 
UPDATE ORA 16:12 – Proiectele 1 şi 2 de pe ordinea de zi suplimentară au fost adoptate. 
 
UPDATE: Proiectul nr. 3 de pe ordinea de zi suplimentară a fost retras la solicitarea viceprimarului UDMR, Noemi Vida. Baia Mare rămâne aşadar fără primar interimar, până luni, când se va încerca într-o nouă şedinţă desemnarea unui nou primar interimar. 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.