Seceta scumpeşte laptele

Seceta scumpeşte laptele

 Din cauza secetei prelungite din acest an, care va afecta in special productia si pretul furajelor, pretul laptelui ar putea creste in urmatoarea perioada. In mai multe zone ale tarii, taranii au inceput sa-si vanda vitele sau sa le sacrifice, acest fapt contribuind, de asemenea, la scaderea productiei de lapte din aceasta toamna.

Încă o veste proastă pentru pensionari, şi pentru românii care au venituri mici! Laptele se scumpeşte din această iarnă. Fermierii şi crescătorii de vaci din România se plâng de faptul că subvenţia şi ajutorul de la stat este prea mic pentru ei, asfel încât să supravieţuiască pe piaţa autohtonă! Consecinţa este ca laptele se va scumpi cu 10-12% în această iarnă. Lipsa furajelor ii determina pe micii fermieri din zonele afectate de seceta sa isi vanda sau sa isi sacrifice vitele. Taranii vand direct pe piata 1,9 miliarde de litri de lapte si pastreaza pentru consum propriu 1,5 miliarde de litri.
Nu doar pretul la lapte ar putea creste in urmatoarea perioada. Reducerea productiei de cereale si cresterea preturilor la furaje vor influenta in general preturile la alimentele de baza in perioada urmatoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.