Se reorganizează Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Se reorganizează Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale prin absorbția Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare, care se desființează, urmând ca instituției să i se atribuie denumirea de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

În ceea ce privește atribuirea noii denumiri, s-a avut în vedere faptul că maestrul Liviu Borlan a fost o persoană importantă în domeniul culturii, deținând numeroase și importante funcții. Totodată, s-a constatat că cele două instituții de cultură au asemănări și trăsături comune. Ambele îndeplinesc un scop comun, acela de  a promova valorile culturale, artistice, tradiționale și contemporane, autohtone și universale, pe plan comunitar, național și internațional, prin intermediul spectacolelor, prin activitatea de instruire, formare și educație permanentă, precum și prin inițierea și desfășurarea proiectelor și a programelor cultural artistice, în vederea formării, educării și dezvoltării personale. În ceea ce privește obiectul de activitate, ambele furnizează produse și servicii culturale având același beneficiar: cetățenii județului Maramureș.

În prezent, în cele două așezăminte de cultură sunt în total 43 de posturi, din care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș prevede în organigramă 17 posturi aprobate, însă sunt ocupate doar 12 posturi, în timp ce la Școala Populară de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare există aprobate 26 de posturi, ocupate toate. Noua organigramă prevede 40 de posturi, urmând să rămână un singur manager și un singur cotabil-șef. Pentru a nu afecta Planul de școlarizare aferent anului școlar 2018 – 2019, cadrelor didactice angajate a Școlii Populare de Arte ”Liviu Borlan” Baia Mare, instituție care se desființează, li se vor pune la dispoziție, până la data de 1 iulie 2019, posturi de profesori, conform Organigramei și Statului de funcții aprobat de consilierii județeni în ședința ordinară a lunii aprilie.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a precizat că vor fi mai puține posturi administrative la Școala Populară de Arte, care nu se justificau în vechea organigramă. În ceea ce privește personalul auxiliar al unității școlare are posibilitatea de a opta pentru posturile care vor fi scoase la concurs în noua organigramă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.