SE OPUNE: Merkel respinge închiderea frontierelor pentru oprirea migraţiei, înaintea summitului UE-Turcia

SE OPUNE: Merkel respinge închiderea frontierelor pentru oprirea migraţiei, înaintea summitului UE-Turcia

 Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că se opune închiderii frontierelor în vederea opririi afluxului de migranţi către Europa, înaintea summitului UE-Turcia vizând căutarea unor soluţii în criza migraţiei, relatează DPA în pagina electronică.

Merkel a îndemnat la o "soluţie durabilă împreună cu Turcia" în vederea reducerii valului migraţiei în "toate ţările, inclusiv în Grecia". Abordarea UE "nu poate să fie închiderea a ceva sau altceva", a subliniat ea.
Cancelarul a făcut aceste declaraţii după ce ţări din Balcanii de Vest au impus restricţii pe ruta migraţiei către nordul Europei, ceea ce a condus la blocarea a mii de migranţi şi azilanţi în Grecia.
"Aceasta nu este problema unei ţări, aceasta este o problemă europeană. Aşadar (noi) trebuie să găsim soluţii comune", a declarat premierul grec Alexis Tsipras înaintea întâlnirii liderilor europeni cu premierul turc.
Şefii de state şi de guverne UE urmează să analizeze la acest summit o "închidere" a rutei balcanice a migraţiei, însă Merkel se află printre cei care se opun acestei măsuri, potrivit unor diplomaţi.
Cei mai mulţi dintre migranţii care sosesc în Grecia provin din Turcia. Premierul Ahmet Davutoglu participă la acest summit.
Davutoglu a îndemnat luni la "solidaritate", subliniind că UE şi Turcia au nevoie una de cealaltă. "Trebuie să vedem întreaga imagine – nu doar migrarea fără acte. Viitorul întregului nostru continent este pe masă", a spus el.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.