VIDEO | Se lucrează pe DJ 186 Valea Izei

După mai mulți ani de așteptări, au demarat în sfârșit lucrările de reabilitare a Drumului Județean 186 Valea Izei. Lucrările au început în luna aprilie, iar în prezent utilajele și muncitorii sunt pe drum și se preconizează turnarea primului strat de asfalt în toamna acestui an.

Potrivit autorităților județene au fost stabilite și câteva măsuri care vor fi implementate foarte repede, respectiv o presemnalizare și semnalizare mai eficientă a lucrărilor, rezolvarea accesului în parcarea Mânăstirii Bârsana, găsirea unei soluții viabile de captare a apelor pluviale pe o porțiune din localitatea Rozavlea, o colaborare mult mai bună și eficientă din partea constructorilor cu primarii din localitățile cuprinse în proiect, dar și plombarea drumului acolo unde acesta prezintă pericole majore pentru participanții la trafic, chiar dacă întregul tronson este în lucru.

”Este cu adevărat o veste bună pentru Maramureșul Voievodal. Așteptăm cu toții de peste 30 de ani reabilitarea acestui drum județean, cel mai important drum județean din Maramureșul Voievodal. Tronsonul de drum care va fi reabilitat de către Consiliul Județean Maramureș are o finanțare de 116 milioane lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și ne bucurăm că în sfârșit executantul lucrării alături de subanteprenori au început lucrările în forță acum aproximativ 2 săptămâni. Sunt atacate mai multe tronsoane de drum deodată, în Săcel, Săliștea de Sus, Dragomirești, Bogdan Vodă, Șieu, Rozavlea, Bârsana, adică pe întreg traseul, în fiecare localitate déjà se lucrează fie la lărgirea carosabilului, fie la poduri astfel încât lucrările pregătitoare pentru așternerea primului strat de asfalt să fie finalizate în timp util”, a declarat Gabriel Zetea, președinte Consiliul Județean Maramureș.

Gabriel Zetea a mai precizat că odată cu începerea lucrărilor au apărut și câteva probleme însă cu sprijinul primarilor de pe Valea Izei acestea vor fi rezolvate pentru ca Drumul Județean 186 Valea Izei să fie unul de calitate europeană și care să păoată fi folosit foarte mulți ani de acum înainte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.