Se fură tot mai multe telefoane mobile

În ultima perioadă poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi tot mai des cu privire la furturi de telefoane mobile. Două astfel de cazuri au fost semnalate în aceeași zi.

Un bărbat din Mireşu Mare le-a reclamat luni poliţiştilor că a rămas fără telefonul mobil pe care-l purta în buzunarul de la geacă. Tot luni, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi despre faptul că unei tinere de 33 de ani, care mergea cu un mijloc de transport în comun, i-a fost furat telefonul mobil pe care-l avea, de asemenea, în buzunarul gecii. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările în vederea identificării hoților.

Polițiștii vin și cu câteva sfaturi pentru evitarea acestor furturi:

  • Menţineţi-vă atenţia sporită şi fiţi cât mai vigilenţi atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate.
  • În cazul în care în care vă aflaţi într-un local public, nu lăsaţi telefoanele mobile pe masă, în cazul în care vă îndepărtaţi.
  • Evitaţi pe cât posibil, ţinerea la vedere a telefoanelor mobile atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate, în mijloace de transport în comun etc.
  • În cazul în care v-a fost sustras telefonul mobil, contactaţi în cel mai scurt timp furnizorul dumneavostră de servicii de telefonie în vederea blocării accesului la cartelă. Reclamaţi furtul poliţiei! În cazul în care sunteţi martorul comiterii unei astfel de fapte, nu rămâneţi indiferenţi! Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorilor şi sesizaţi poliţia!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.