Se are în vedere plata cu tichete a meseriașilor care efectuează mici reparații în gospodării

Ministerul Muncii, pregătește o lege care să fiscalizeze munca la negru. Plata pentru munca prestată de meseriași se va face cu  tichete de muncă tipărite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Un tichet de muncă va valora 15 lei.

Oricine va avea nevoie de reparații sau alte servicii pentru gospodărie: de un electrician care să îi repare o priză, să monteze o chiuvetă sau de cineva care să îi tundă gazonul ori să îi facă curățenie prin casă va trebui, mai întâi, să meargă la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, să procure tichet de muncă. Este recomandat procurarea acestor tichete preventiv, deoarece dintr-o scurgere de apă dintr-o țeavă, s-ar putea  între timp, să se inunde casa.

Desigur, această reglementare, va aduce și o creștere a prețurilor acestor servicii.

Din suma brută plătită de angajator, cel care va presta serviciile va primi aproximativ 80%, diferența va fi oprită de stat sub formă de contribuții la sistemul de pensii, cel de sănătate și pentru impozit, astfel cei 1,2 milioane de români, după aproximarea Ministerului Muncii, ar putea intra în legalitate și să dispună de asigurări sociale de sănătate și de pensii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.