Scurtmetrajul "Pinion" de Sylvie Asuka a câştigat Trofeul DaKINO

Scurtmetrajul "Pinion" de Sylvie Asuka a câştigat Trofeul DaKINO
Filmul de scurt metraj australian "Pinion" de Sylvie Asuka a câştigat sâmbătă seară Trofeul DaKino, în ultima zi a celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film.
Premiul, în valoare de 4.000 de euro, a fost acordat în cadrul Galei de premiere care a avut loc la cinematograful Patria din Capitală. 

Premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 2.000 de euro, a fost acordat libanezului Marwan Khneisser, pentru scurtmetrajul "Short memory", iar Premiul pentru cea mai bună imagine, în valoare de 1.000 de euro, i-a revenit lui Victor Dragomir pentru scurtmetrajul "Strung Love". 

Premiile au fost acordate în urma deliberării unui juriu compus din Anca Damian, regizor, scenarist şi producător, actriţa Ana Ularu, regizorul Yacine Sersar, câştigător al trofeului DaKino 19 şi al ediţiei aniversare DaKino 20, John Ketchum, cofondator al Filminute (Festivalul Internaţional de Filme de un minut), şi producătorul Mihai Orăşanu. 

Juriul a mai acordat un premiu special, în valoare de 1.000 de euro, scurtmetrajului "Vanishing", în regia polonezului Bartosz Kruhlik, şi o menţiune specială filmului "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu. 

Premiul publicului pentru cel mai bun documentar a fost acordat peliculei "You’ve Been Trumped", de Anthony Baxter iar Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj a revenit filmului "Picior de porc 3 lei/kg" de Ştefan Marin şi Rareş Neagu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.